Hurja lisäys ydinkeskustan yritysten määrässä

Lahden ydinkeskustan liikekanta on elpynyt vuoden 2016 viimeisen neljänneksen aikana selvästi.

Tyhjien liikehuoneistojen määrä on marraskuussa tehdyn laskennan mukaan alhaisempi kuin vuosiin. Liiketilat ovat täyttyneet jatkuvasti viime keväästä lähtien.

Lahti City ry laskee katutason tyhjien liikehuoneistojen määrän säännöllisesti noin kymmenen korttelin alueelta ydinkeskustasta. Maaliskuussa tyhjänä oli laskennan mukaan 47 huoneistoa, marraskuussa enää 36.

Se merkitsee, että tyhjiä huoneistoja on nyt lähes 25 prosenttia vähemmän kuin keväällä ja 17 prosenttia vähemmän kuin kesällä. Muutosta on pidettävä merkittävänä.

Tyhjänä olleet liikehuoneistot ovat täyttyneet nimenomaan vuoden viimeisen neljänneksen aikana. Eniten yrityksiä on tullut Aleksanterinkadulle.

Selittäviä tekijöitä ovat ainakin Aleksanterinkadun muutostöiden valmistuminen. Yritykset tuntuvat uskovan ydinkeskustan vetovoiman kasvuun. Lisäksi Lahti City ry:n ja Ladecin yhteinen projekti Lahti Calling on houkutellut yrityksiä Lahden ydinkeskustaan. Samoin toriparkin valmistuminen ja Kauppatorin aktiivinen tapahtumatoiminta luovat hyvää kuvaa ydinkeskustasta. Todennäköisesti myös tulevat hiihdon MM-kisat ja Kisakaupunki-projekti vaikuttavat myönteisesti.

Lahti City ry seuraa jatkossa, kuinka tilanne kehittyy.

Lisätiedot Janne Viitamies 040 510 0948