Kesä alkanut vilkkaasti Lahden ytimessä

Helle toi lahtelaiset kaupungille jo eilen tiistaina, mutta erityisesti tämän päivän kuukausimarkkinat ovat aiheuttaneet suoranaista tungosta jalkakäytäville, kävelykaduille ja Kauppatorille.

Markkinapäivän aamuna kello 9 – 10 Aleksanterinkadun ja Rautatienkadun risteyksen kautta käveli jo yli 2 000 jalankulkijaa. Päivästä näyttää tulevan yhtä vilkas kuin edellisestä kuukausimarkkinapäivästä. Silloin ydinkeskustassa laskettiin kävelleen vuorokauden aikana yli 23 000 henkilöä.

Niinpä voi ennustaa, että myös tänään vuorokautinen kävijämäärä nousee reilusti yli 20 000:n, vaikka ydinkeskustassa joudutaan pujottelemaan katutöiden lomassa.

Jo eilen oli kuhinaa. Tiistaina 31. toukokuuta laskentapaikan sivuutti noin 18 000 jalankulkijaa. Se ylittää tavallisen kevätarkipäivän jalankulkijamäärän parilla, kolmella tuhannella.

Eilen oli tavallisen arkipäivän tapaan vilkkainta iltapäivällä. Kello 13 -16 laskentapaikassa tavoitettiin kolmen tunnin aikana yli 6000 henkilöä.

Toukokuun jalankulkijamäärä nousi yli 430 000:een. Se on lähes yhtä paljon kuin vuosi sitten, vaikka keskustan lukuisat katutyöt varmasti jonkin verran verottavat kävijämäärää.