Kulkijamäärä kasvanut keväällä

Lahden liikeydinkeskustassa asioivien henkilöiden määrä on kasvanut vuoden alusta lähtien. Tätä osoittavat Lahti City ry:n jalankulkijalaskennan tulokset.

Digitaalinen konenäkö laskee jalankulkijoita Aleksanterinkadun ja Rautatienkadun risteyksessä nyt toista vuotta. Kuukausittainen kadulla kulkevien määrä on noussut tammikuun yhteensä noin 326 000:sta tasaisesti huhtikuun noin 399 000:een.

On viitteitä siitä, että kulkijamäärän kasvu jatkuu myös toukokuussa.

Keskustassa asioiminen kasvoi samalla tavoin myös viime vuonna jatkuvasti tammikuusta toukokuuhun. Sen jälkeen jalankulkijoiden määrä vakiintui kesäkuusta alkaen noin 400 000:een kuukausittaiseen jalankulkijaan.

Laskenta kohdistuu ydinkeskustassa kävellen liikkuviin. Sen perusteella ei tiedetä, millä tavalla henkilöt ovat tulleet keskustaan, henkilöautolla, linja-autolla, polkupyörällä vai kävellen.

Viime vuonna Aleksanterinkadun ja Rautatienkadun risteyksen kautta kulki jalkaisin noin 4,8 miljoonaa henkilöä. Määrä on suuruudeltaan samaa luokkaa kuin kauppakeskus Trion ilmoittama vuotuinen kävijämäärä ja noin kaksinkertainen kauppakeskus Karisman vuotuiseen kävijämäärään verrattuna.