Lahden kisakaupungissa noin 200 yritystoimijaa

Lahden ydinkeskustan yritykset ovat vastanneet haasteeseen: helmi-maaliskuun MM-hiihdot näkyvät jo nyt ydinkeskustan liikkeissä, kaduilla ja Kauppatorilla.

Arviolta yli 200 000 pääsylippua myyvä Lahden MM-hiihdot on paitsi urheilutapahtuma myös Suomen kautta aikojen suurimpia kaupunkitapahtumia.

Käytännöllisesti katsoen kaikki kisavieraat viettävät aikaansa myös ydinkeskustassa. Kauppatori on yhtenä virallisena kisatapahtumapaikkana. Palkintojenjakoseremoniat järjestetään torilla iltaisin klo 20 – 22 välisenä aikana. Seremonioihin ja torilla järjestettäviin avajaisiin 22. helmikuuta on vapaa pääsy.

Tori-isäntä Timo Arasola odottaa avajaisiin jopa kymmentätuhatta katsojaa.

Kisojen violettitunnusväri tai hiihtoaiheinen rekvisiitta koristaa ainakin 200 ydinkeskustan liikkeen ikkunaa. Kaupat, kahvilat ja ravintolat ovat valmistautuneet palvelemaan kisavieraita iltamyöhään.

Kisojen aikana järjestetään kisavieraille suunnattua ohjelmaa ja tapahtumia. Koko kisojen ajan voi suunnistaa ladattavan applikaation avulla Lahti Racen kaupunkirasteilla. Voittaja palkitaan tuhannen euron matkalahjakortilla.

Kisojen viimeisenä perjantaina 3. maaliskuuta keskustan liikkeet tempaisevat Pimeen perjantain merkeissä. Liikkeet palvelevat silloin tavallistakin myöhempään. Kansa täyttä keskustan.