Matti Varpila puheenjohtajaksi

Syysvuosikokous valitsi eilen yksimielisesti yrittäjä Matti Varpilan keskustan kehittämisyhdistys Lahti City ry:n hallituksen puheenjohtajaksi.

Varpila on kokenut lahtelainen keskustayrittäjä. Hän on omistanut ja johtanut Torin Wanhaa Hautaustoimisto Oy:tä vuodesta 1996. Sitä ennen Varpila toimi yrittäjänä arvokuljetus- ja rahahuoltoyhtiössä ja ravintola-alalla. Hän perusti aikoinaan Metro-ravintolan ns. alatorille.

Muut vuoden 2017 hallituksen jäsenet ovat:
Leena Härmälä, Keskus-Apteekki, uusi
Ulla-Maija Kemppi, Citycon Oyj
Raimo Kiljunen, Kiinteistöliitto Päijät-Häme, uusi, vj.
Jouko Lemminkäinen, A.D. Arkkitehdit Oy, uusi, vj.
Jari Nietosvuori, Pro Company Oy
Riitta Niskanen, Lahden kaupungin tekninen ja ympäristötoimiala
Toni Putula, Petit St. Louis
Anssi Pyysing, Teerenpeli-yhtiöt
Pia Rantanen, Lahden kaupungin elinkeino- ja kilpailukykypalvelut, uusi
Pasi Tinnilä, Liberi Oy
Tuula Turunen, BM International Oy
Jouni Viljanen, Ok Hämeenmaa
Lisäksi hallituksen kokouksiin kutsutaan asiantuntijaksi kaupungin liikennesuunnittelija ja pyöräilyasiantuntija Kristiina Kartimo.

Ensi vuoden toimintasuunnitelmassa korostuu Vesijärvenkadun kehittäminen kauppakatuna. Työ alkaa siten, että yhdistys haastattelee kadunvarren yritykset yhdessä Lappeenrannan teknillisen yliopiston Lahden yksikön kanssa. Tavoitteena on saada selville, millaisia vahvuuksia ja heikkouksia Vesijärvenkadulla on nykyisin liikepaikkana. Yhdistys sitoutuu edustamaan yritysten näkökulmaa kehittämisessä.

Lahti City ry osallistuu myös aktiivisesti hiihdon MM-kisojen aikaiseen Kisakaupunki-projektiin yhdessä muiden muassa Lahti Regionin ja LAMK:n kanssa.

Kesäkaudeksi on ideoitu polkupyörien pop up -huoltopiste Aleksanterinkadulle. Tuoli ja kukkaruukku -projekti uusitaan. Vuoden jälkipuolella järjestetään Joulukauden avajaisten lisäksi näyteikkunakilpailu. Talvivalaistusta pyritään lisäämään Hämeenkadulla ja Vapaudenkadulla. Suurena tavoitteena on edistää ydinkeskustan käveltävyyttä, jotta kaupunkilaiset viihtyisivät mahdollisimman hyvin keskustassa.

Yhdistys jatkaa myös yhteistyötä Ladecin kanssa. Tavoitteena on saada lisää yrityksiä Lahden ydinkeskustaan. Lahti City ry koettaa myös edistää ydinkeskustaan saapuvan asiointiliikenteen olosuhteita ja osana sitä keskustan pysäköintiä.

Lahti City ry on keskustan kehittämisyhdistys, jonka muodostavat yritykset, kiinteistöt ja Lahden kaupunki. Yhdistyksen vuotuinen liikevaihto on noin 130 000 euroa. Kaupunki rahoittaa yhdistyksen tuotoista noin 50 000 euroa. Yhdistyksen toiminnanjohtajana työskentelee Janne Viitamies.

Toimintasuunnitelma julkaistaan kokonaisuudessaan nettisivuston Toimintasuunnitelma-sivulla.