Tuoli ja kukkaruukku jalkakäytävälle!

Lahden ydinkeskustan liikkeiden mahdollisuus somistaa edustaansa pienkalustein helpottuu. Asia on teknisen lautakunnan käsittelyssä ensi viikolla.

Jos esitys menee läpi, liikkeet voivat asettaa aukioloajakseen somisteita ja pienkalusteita jalkakäytävälle ilman lupahakemuksia ja ilman maksuja. Kalusteet nostetaan jalkakäytävälle aamulla ja siirretään sisälle, kun liike menee kiinni illalla.

Periaate vastaa Lahti City ry:n tavoitteita. Yhdistys toivoo, että mahdollisimman moni ydinkeskustan yritys hyödyntää mahdollisuutta. Myös myynnissä olevia artikkeleita saa asettaa esille jalkakäytävälle.

Ehtona on, että jalkakäytävälle tuotavat pienkalusteet, kuten tuoli, pöytä, kukkaruukku jne., ulottuvat enintään 60 cm:n päähän liikkeen etu-ulkoseinästä mitattuna. Jalkakäytävätilaa pitää jäädä vapaaksi vähintään 150 cm kalusteiden ja reunakiven väliin, jotta kulkeminen ei hankaloidu.

Lahti City ry kampanjoi Tuoli ja kukkaruukku -projektin puolesta ensi viikosta alkaen. Tavoitteena on saada ydinkeskusta mielenkiintoiseksi jalankulkuympäristöksi edullisin keinoin.

Lahti City ry:n jäsenenä olevat kukkakaupat Kukkapii (ent. Pekosten kukka, Hämeenkatu 14, 03 7822 453), Neilikka (Lanun aukio, Rautatienkatu 26, 044 7179 784) ja Puoti (Rautatienkatu 13, 050 305 0708) ovat varautuneet tarjoamaan palveluitaan yrityksille nopeasti ja edullisesti.

Kukkakaupoista saa myös vinkkejä, mitä kaikkea voi tehdä helposti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *