Vilkkainta perjantaisin, eniten asiakkaita lauantaisin

Lahden ytimessä vilisee koko ajan. Vilkkainta on arkisin klo 15 ja 16 välisenä aikana: Aleksin ja Rautsikan risteyksen kautta kulkee tuon tunnin aikana keskimäärin yli 1200 jalankulkijaa.

Arkipäivinä kävelyliikenne on keskimäärin lähes yhtä vilkasta aamuyhdeksästä iltakuuteen. Kulkeminen jatkuu melko vilkkaana vielä iltakahdeksaan saakka.

Arkipäivien suhteellisen vilkas katuelämä kestää Lahden ytimessä siten noin 11 tuntia, kello yhdeksästä kahteenkymmeneen.

Arkivuorokausina Lahden ytimessä kulkee laskentapaikan kautta keskimäärin noin 14 000 – 15 000 jalankulkijaa. Vilkkaimpia arkivuorokausia ovat perjantait. Jalankulkijoita on laskettu perjantaisin keskimäärin noin 15 300 henkilöä.

Eniten kaupungille varta vasten ostoksille lähteneitä on sitä vastoin lauantaisin. Aleksin ja Rautsikan risteyksen kautta kulkee jalan lauantaisin keskimäärin noin 13 400 henkilöä. Lauantaiden vilkkain aika alkaa pari tuntia myöhemmin kuin arkisin. Konenäkölaskenta tavoittaa tuhat jalankulkijaa tunnissa lauantaisin klo 12 alkaen.

Lauantaisin ydinkeskustan jalankulku jatkuu vilkkaana yllättävän myöhään, klo 18 saakka. Tämä selittynee jonkin verran Alkon ja suurten elintarvikemyymälöiden aukioloajalla.

Lahdessa tulisi kampanjoida sen puolesta, että myös erikoistavarakauppaa harjoittavat kivijalkaliikkeet palvelisivat lauantaisin alkuiltaan saakka, koska asiakkaita näyttää kaupungilla liikkuvan.

Lahden ydin hiljenee vain arkisin puolenyön ja aamuviiden välisenä aikana. Perjantai- ja lauantaiyöt poikkeavat kuitenkin vilkkaudellaan viikon muista öistä. Myös keskiviikkoilta ja torstainvastainen alkuyö ovat Lahdessa tavallisesti melko vilkkaita.