Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Ympäristöviikko

16.09.2019 - 22.09.2019

Ympäristöviikolla eri tahot järjestävät ympäristöaiheisia tapahtumia ja tempauksia, kuten opastettuja luonto- ja sieniretkiä, kierrätys- ja siivoustapahtumia, luentoja, työpajoja ja vaikka mitä mielenkiintoista.

Syyskuun lopussa edistetään monipuolisesti hyvinvointia ja kestävää kehitystä

Seudullisen Ympäristöviikon kanssa samaan aikaan vietetään perinteisesti Euroopan liikkujan viikkoa, joka huipentuu Auton vapaapäivään 22.9., sekä uutena yhteistyötahona Päijät-Hämeen ravitsemusviikkoa.

Päijät-Hämeen ravitsemusviikko 2019

Lahden seudun Ympäristöviikon kanssa samanaikaisesti järjestetään jo perinteeksi muodostunut Päijät-Hämeen ravitsemusviikko. Ravitsemusviikolla jokainen voi tehdä pieniä ja hyviä ruokatekoja itselleen ja toisille. Ympäristöviikon teemaa mukaillen Ravitsemusviikollakin tehdään vihreitä tekoja kannustamalla asukkaita kasvisten käytön lisäämiseen. Nyt sadonkorjuuaikaan ruokavalioon on helppo lisätä tuoreita vihanneksia, juureksia, hedelmiä ja marjoja. Kun jokaisella aterialla on mukana kourallinen kasviksia, on puolen kilon kasvismäärä päivässä taattu.

Viikon aikana alueen toimijat toteuttavat asukkaille erilaisia ravitsemustempauksia ja -tapahtumia. Myös ruokapalvelut, ravintolat ja kahvilat voivat toteuttaa ravitsemusviikkoa tarjoamalla asiakkailleen tavanomaista enemmän kasvisvaihtoehtoja. Kasvisten ja kasvisruokien käytön lisääminen on yksi konkreettinen teko, jolla voidaan lisätä terveyttä ja vaikuttaa ympäristöön hillitsemällä ilmastonmuutosta.

Osallistumalla seudulliseen Ympäristöviikkoon voit osoittaa ympäristöasioiden tärkeyden ja arvostuksesi luontoa kohtaan!

Tiedot

Alkaa:
16.09.2019
Loppuu:
22.09.2019
Tapahtumaluokka:
Kotisivu:
https://www.facebook.com/ymparistoviikko/

Järjestäjä

Lahden kaupunki
Kotisivu:
https://www.lahti.fi/

Tapahtumapaikka

Lahti