Asukkaille

Osallistu ja vaikuta

Kaupunkikeskustassa hyvä asuminen ja asuinympäristö ovat tärkeitä. Siksi kaupunkikeskustojen kehittämiseen tarvitaan myös aktiivisia asukkaita.

Keskustan kehittämiseen asukkaat voivat vaikuttaa monella tavalla.

Osallistumalla asukastoimintaan, oman asuinkiinteistön toimintaan ja aluekummitoimintaan pääset mukaan tuomaan oman mielipiteesi asuinympäristösi kehittämiseen.

Ole osa, tule kuulluksi ja luo merkityksiä.

Keskusta-asujille valmisteltiin omaa toimintaa 19.2.2020

Kolmisenkymmentä henkeä, iloista rupattelua ja tehokasta ideointia. Näin voisi tiivistää keskusta-asujien oman verkoston ensimmäisen tapaamisen, joka järjestettiin keskiviikkona 19.2. Palvelutorilla.

Tilaisuuden olivat kutsuneet koolle Lahden kaupungin ja Lahti City ry:n edustajat. Eri puolilta oli kantautunut viestejä siitä, että keskusta-asukkailla olisi tärkeää olla oma verkosto tai yhdistys, kuten muilla asuinalueilla on.

– Emme halua tuputtaa tiettyä mallia. Toivomme, että kaikki lähtee asukkaista itsestään, mutta lupaamme tukea toiminnan käynnistämistä ja tarjota mahdollisuuksia osallistua keskusta-alueen kehittämiseen. Meille asukasryhmä olisi arvokas yhteistyökumppani, kertoivat ensimmäistä tapaamista puuhanneet Henrik Saari, Sari Knuuti, Pipsa Wirtanen, Riitta Niskanen.

Mietintään esimerkiksi jäi, voisiko keskusta-asujien ryhmästä olla edustaja Lahden kaupungin vetämässä keskustan kehittämisryhmässä? Ainakin erilaisiin suunnitelmiin kaivattaisiin asukkaiden näkemystä. Ryhmäläiset voisivat olla kommentoimassa kaupunkisuunnittelua, tehdä aloitteita, viestiä asukkaiden toiveita ja järjestää yhteisöllisyyttä edistävää toimintaa. Asukkaat voisivat tehdä toiminnasta itsensä näköistä.

Keski-Lahden asukasyhdistys on perustettu

Asukasverkoston ensimmäisen kokoontumisen jälkeen on vuoden aikana keskusta-asukkaat aktivoitunut hyvin Faceboook- ryhmässään ja perustaneet jo yhdistyksen toiminnalleen.

Facebook – Keski-Lahden asukasyhdistys