TAJUMO – taiteen ja muotoilun elämyskeskus

TAJUMO-hanke tekee Lahteen uutta uljasta taide- ja muotoilukeskusta. Tavoitteena on lahtelaisten näköinen aktiivinen ja innostava tila, jossa luodaan merkityksellisiä elämyksiä ja elämyksellisiä merkityksiä. Tervetuloa matkaan!

TAJUMOn tavoitteena on luoda kokonaiskonsepti ja suunnitelma lahtelaiselle taide ja- muotoilukeskukselle ja sen verkostoimaiselle HUB-toiminnalle. Kokonaiskonseptin tavoitteena on tuottaa uutta digitaalista teknologiaa hyödyntäviä vuorovaikutteisia ja osallistavia elämyskokemuksia. Tavoitteena myös tuottaa erilaisia vetovoimaisia tapahtuma- ja näyttelykokonaisuuksia kuten Lahden Art & Desing Triennale, virtuaalinen huonekalu- ja julistenäyttely sekä erilaisia osallistavia virtuaaliteknologiaa hyödyntäviä taidetapahtumia.

TAJUMO-hankkeessa rakennetaan taiteen ja muotoilun elämyskeskus-konsepti, jonka avulla toteutetaan kansallisesti ja kansainvälisesti merkittävä kulttuurimatkailukohde Lahteen. Taide- ja muotoilukeskuksesta tulee Lahden alueen yksi matkailuvaltti, joka lisää myös alueen asukkaiden viihtyvyyttä. TAJUMO räjäyttää tajunnan eli se kutsuu koolle matkailijat ja lahtelaiset aktiivisesti osallistumaan ha kertomaan taiteen ja muotoilun tarinaa Lahdesta ja muualta!

Hankkeen toteuttavat yhteystyössä Lahden ammattikorkeakoulu, Lahden kaupunki ja Lahti City ry. Projektipäällikkönä toimii Katariina Mäenpää.

Hanke toteutetaan ajalla 1.8.2017-31.12.2019 ja sen rahoittaa Euroopan aluekehitysrahasto.